PDP danas donosi političku deklaraciju i bira predsjednika stranke

U Banjaluci će danas biti održan 9. Sabor Partije demokratskog progresa (PDP) tokom kojeg će biti obilježeno 20 godina postojanja ove stranke.

Tom prilikom biće izabrani predsjednik stranke i članovi Glavnog odbora, te usvojeni ključni programski i statutarni dokumenti, uključujući i političku deklaraciju “Republika Srpska 2019-2039”.

Sabor će biti održan u Banskom dvoru, sa početkom u 13.00 sati.

U Političkoj deklaraciji PDP-a “Republika Srpska 2019-2039” ne da ništa nije skriveno, nego su na vrlo transparentan način navedeni politički ciljevi PDP-a i, mi mislimo, najbolji mogući interesi same Republike Srpske i Bosne i Hercegovine za narednih dvadeset godina. Za razliku od političke konkurencije u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, mi nismo zarobljeni u prošlosti, nego gledamo sa optimizmom u budućnost, kaže za Vijesti.ba Milko Grmuša, generalni sekretar PDP-a.

On smatra da je PDP partija budućnosti, a od Republike Srpske žele da grade društvo budućnosti, inovacija i prosperiteta.

– PDP smatra da je Bosna i Hercegovina srpska, koliko i bošnjačka i hrvatska, i mi se te zajednice ne odričemo. Sa svoje strane, mi kao dobri i fer takmičari želimo da Republika Srpska vodi cijelu BiH naprijed, da bude njen politički, ekonomski i civilizacijski lider i ne vidimo šta je u tome nelegitimno. U svakom slučaju, PDP je sa ovom deklaracijom snažno iskoračio u dvadeset i prvi vijek i zaista nemamo namjeru da se bavimo niti retrogradnim političkim idejama iz devetnaestog vijeka, kao niti njihovim nosiocima, rekao je Grmuša.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »