Livno nestaje, a Čović “zadovoljan onim što je čuo i vidio”

Jučer je obilježena i proslavljena 1127. obljetnica prvog pisanog spominjanja Livna i livanjskog kraja.

Uz brojno izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a, svečanoj sjednici nazočili su i brojni drugi dužnosnici zakonodavne i izvršne vlasti, predstavnici vlasti iz Republike Hrvatske, predstavnici Katoličke Crkve, gospodarstvenici i predstavnici braniteljskih udruga, stoji u priopćenju HDZ-a BiH.

Dragan Čović je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća kazao kako je zajednički zadatak učiniti sve da bi Livno bilo još ljepši grad i još bolje mjesto za život.

“Puno toga treba uradit, a siguran sam da je BiH i ovaj prostor Livna lijep onoliko koliko je to spojeno u jednoj sinergiji svake općine i svakoga grada u njoj”, kazao je Čović.

Dodao je i to kako se nada da će ta sinergija doći do punog izražaja te kako je zadovoljan onim što je čuo od livanjskog gradonačelnika.

Istaknuo je kako Livno i livanjski kraj imaju ogromne energetske i poljoprivredne potencijale koji se moraju iskoristiti na dobrobit svih žitelja tog kraja.

“Sve su to potencijali koje možemo zajedno razvijati, ali primarno vi morate dati poticaj takvom razvoju i investitori će prolaziti pored svake naše sredine ako im mi snažno ne otvorimo vrata. Za to postoje svi preduvjeti, samo je pitanje koliko ćemo se u ovom vremenu i u ovom nesavršenom ustroju BiH mi snalaziti”, poručio je prvi čovjek HDZ-a BiH.

Čovića treba podsjetiti da je u proteklih pet godina Livno napustilo preko 2000 osoba, podaci su Unije za održivi povratak.

Preduzeća poput Livtexa, Livno busa, Li transa, Unimaxa su propala. Livnjaci kažu da im je najbolja investicija Autobusni kolodvor, kupuju se karte, najčešće u jednom smjeru za Njemačku.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »