Čović u Vojvodini: Svi su mu važniji od hrvata u BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović boravi u posjeti Hrvatima u Vojvodini, gdje se susreo s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

S njima je razgovarao o trenutnom položaju hrvatskog naroda u Vojvodini, očuvanju kulturnog nasljeđa i budućim planovima suradnje Hrvata u BiH i Hrvata u Vojvodini.

Nakon sastanaka s dužnosnicima, upriličena je sveta misa u crkvi sv. Jurja i obilazak rodne kuće bana Josipa Jelačića, nakon čega je sinoć održana svečana akademija Hrvatskog nacionalnog vijeća u Novom Sadu.  Dragan Čović održao je govor prisutnima uz osvrt na dosadašnje zajedničko djelovanje i predstojeće napore u intenziviranju suradnje.

Prisutnima su se obratili i glavni tajnik predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Nikola Selaković, te državni tajnik Središnjeg državnog ureda Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas. Svečana akademija je pored brojnih prisutnih okupila i predsjednika Pokrajinske vlade Vojvodine Igora Mirovića, te veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Srbiji Gordana Bakotu.

I, tako je Čović na putu za Novi Sad još jednom zaobišao Hrvate iz Bosne.

Podsjetimo, hrvatski povratnici u selo Garevac kod Modriče danima upozoravaju kako vlasti Republike Srpske imaju namjeru srušiti njihove teškom mukom obnovljene kuće i kroz to selo trasirati autocestu, a predsjednik HDZ-a BiH nikako da nađe vremena i sretne se s njima. Ili se možda boji kako će od Hrvata tog kraja „doletjeti“ i poneko neugodno pitanje, poput onoga o namjerama njegovog strateškog partnera Milorada Dodika.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »