Po leđima građana:MUP RS-a za 5,7 miliona KM unajmio stotinu vozila

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske unajmilo je za potrebe policije 100 vozila na period od četiri godine što će biti plaćeno 5,7 miliona maraka.

Vozila su nabavljena posredstvom operativnog lizinga, a entitetski premijer Radovan Višković tvrdi da je ta varijanta povoljnija od finansijskog lizinga.

Kazao je da su vozila kasko osigurana i da je obezbijeđeno njihovo redovno održavanje u naredne četiri godine.

“Dio policijskih vozila koje imamo su starija od 15 godina i troškovi njihovog održavanja su bili veliki. Rata ovog lizinga je manja od onoga što dajemo na održavanje starih vozila”, tvrdi Višković i navodi da je za održavanje vozila godišnje izdvajano milion KM.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač je potvrdio da će vozila biti raspoređena u sve policijske uprave, s ciljem bržeg i bezbjednijeg obavljanja policijskih dužnosti.

Kazao je da u MUPRS-u ima 30 posto vozila starijih od 15 godina i da se mnogo sredstava troši za njihovo održavanje i servisiranje.

Operativni leasing znači da MUP uzima vozila na upotrebu i za to plaća određenu naknadu. Vozila su za vrijeme trajanja lizinga u vlasništvu davaoca leasinga/auto kuće, a MUP ih po isteku četiri godine vozila vraća ili može da obnovi ugovor za nova, modernija vozila.

Entitetski premijer Radovan Višković je izrazio očekivanje da će u taj bh. entitet do kraja godine biti dopremljen novi avion, odnosno kada budu uplaćena sva sredstva za tu nabavku.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »