Špirić: Srpski ministri koriste dane da prenose nadležnosti sa RS na BiH

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić upozorio je da su ministri iz Republike Srpske, koji se nalaze u aktuelnom sazivu Vijeća ministara BiH, u na posljednjoj sjednici te institucije napravili korak ka formiranju ministarstva poljoprivrede na nivou BiH, ali da to neće biti dozvoljeno, iako oni koriste “svoje posljednje dane u toj instituciji da prenose nadležnosti Republike Srpske na BiH”.

Špirić je izjavio da su ti ministri “polutajno usvojili zaključak da Agencija za statistiku BiH izradi prijedlog zakona o popisu poljoprivrede”.

“Zato ćemo tražiti da se preispitaju svi zaključci i odluke usvojene u tehničkom mandatu da bismo zaštitili ustavnu poziciju Srpske. Ovi zaključci, doneseni na posljednjoj sjednici, čisti su prenos nadležnosti. Predloženi su iz Direkcije za evropske integracije BiH, pod plaštom nekih evropskih standarda, baš kao da Ustav BiH ne postoji”, naveo je Špirić.

On je konstatovao da “takozvani srpski ministri u Savjetu ministara ne treba da troše i tehnički mandat za rad na urušavanju Republike što su bezuspješno činili četiri godine”.

“Nećemo dozvoliti da se ijedna odluka ili zaključak štetan po Srpsku realizuju. To mora biti jasno i onima koji ih pišu i onima koji za njih glasaju”, poručio je Špirić.


Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial