Ronaldo kupuje novi Bugatti, najskuplji automobil na svijetu

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo postat će vlasnik La Voiture Noire modela Bugattija, najskupljeg automobila na svijetu, koji je predstavljen prošlog mjeseca u Ženevi.

Novi model je bio izložen na Salonu automobila povodom 110. godišnjice Bugattija, a Ronaldo, koji već posjeduje brojne luksuzne automobile, izdvojit će ogroman novac. Naime, napravljen je samo jedan primjerak, procijenjen je na 11 miliona eura, ali ubrzo je prodat za 16,5 miliona eura.

Portugalac godinama snima reklame za Bugattije, više njih i posjeduje, a budući kako mjesečno zaradi i više od iznosa koliko košta najnoviji model, plaćanje mu neće predstavljati problem.

Inače, La Voiture Noire je najsnažniji, najluksuzniji i najekskluzivniji hipersportski automobil na svijetu. Pokreće ga quad-turbo W16 8.0-litarski motor koji razvija 1.500 KS i 1.600 Nm obrtnog momenta.

Voiture Noire je baziran na Chironu te odaje počast famoznom modelu Type 57 SC Atlantic proizvedenom 1936. godine. 

To je također bio unikatan model i pripadao je svom dizajneru Jeanu Bugattiju, sinu osnivača kompanije Ettorea.


‘La Voiture Noire’. Take a look at it from all angles!#Bugatti #BugattiAtlantic #Type57SC #BugattiHistory #BugattiStory #LaVoitureNoire #AutomotiveHauteCouture #Bugatti110Years #Bugatti110Ans #GenevaInternationalMotorShow #GIMSSwiss

Posted by Bugatti on Tuesday, March 5, 2019
Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial